Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع «وام شهریه دانشجویی» در این ایام که ایام انتخاب رشته است و دانشجویان پذیرفته شده در دوره های غیر روزانه، دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی، نوبت دوم، علمی کاربردی، مجازی و پردیس خودگردان، ملزم به پرداخت شهریه و رعایت تعهدات مالی در قبال مؤسسه محل قبولی خود هستند، اهمیت دوچندان پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، در حال حاضر حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه های کشور حضور دارند که ۵۰درصد آنها در دانشگاه های غیردولتی و شهریه پرداز تحصیل می کنند. اگر درصد جمعیت دانشجویی دانشگاه‌های دولتی که با پرداخت شهریه درس می خوانند را نیز به این آمار اضافه کنیم، ۸۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور با پول تحصیل کرده و شهریه پرداز هستند.

از آنجا که داوطلبانی که با اتکا به وام شهریه در این دوره ها شرکت می کنند، تعدادشان کم نیست، بر آن شدیم تا جزئیات وام شهریه در دانشگاه های شهریه پرداز را بر اساس آخرین آمار و به تفکیک تمامی دوره های شهریه ای آموزشی عالی بررسی و اعلام کنیم.

شرایط دریافت وام شهریه در دانشگاه پیام نور

وام شهریه به دانشجویان دانشگاه پیام نور از ترم اول برای تمام دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به شرح زیر ارایه می شود.

وام شهریه کاردانی: دانشجویان کاردانی پیام نور می توانند در ۴ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی :دانشجویان کارشناسی پیام نور می توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی ارشد: دانشجویان کارشناسی ارشد پیام نور می توانند در ۴ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

وام شهریه دکتری : دانشجویان دکتری پیام نور نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال (۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت می کنند.

شرایط و ضوابط دریافت وام شهریه در دانشگاه های غیرانتفاعی

بخش دیگری از دانشجویان شهریه پردازدانشگاه‌ها را، دانشجویان غیرانتفاعی تشکیل می دهند که تحت پوشش وام شهریه وزارت علوم قرار دارند، وام شهریه این دانشجویان نیز به شرح زیر ارایه می شود.

وام شهریه کاردانی : دانشجویان کاردانی غیرانتفاعی می توانند در ۴ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی :دانشجویان کارشناسی غیرانتفاعی می توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۳ میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی ارشد ناپیوسته : دانشجویان کارشناسی ارشد پیام نور می توانند در ۴ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

وام شهریه دکتری تخصصی ناپیوسته : دانشجویان دکتری غیرانتفاعی نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال (۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت کنند.

۲ میلیون و ۷۹۵ هزار و ۴۹ دانشجو شهریه پرداخت می کنند

براساس تازه ترین آمار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تعداد کل دانشجویان شهریه پرداز در تمام دانشگاه‌ها ۲ میلیون و ۷۹۵ هزارو ۴۹ نفر است که اکثر آنها نیازمند تسهیلات وام شهریه هستند.

شرایط و ضوابط دریافت وام شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تعداد بیشتری از دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه ها را به خود اختصاص داده اند و تحت پوشش وام شهریه وزارت علوم نیز قرار دارند اما به دلیل حجم زیاد دانشجویان و کمبود منابع صندوق رفاه دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر وام شهریه وزارت علوم، خود نیز به دانشجویان این دانشگاه وام ارایه می کند. وام شهریه دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی، از ترم اول کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به شرح زیر است:

وام شهریه کاردانی : دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد اسلامی می توانند در ۴ نوبت هر ترم مبلغ ۵ میلیون ریال (۵۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی: دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد می توانند در ۸ نوبت هر ترم مبلغ ۵ میلیون ریال (۵۰۰ هزار تومان) از وام دانشجویی دانشگاه استفاده کنند.

وام شهریه کارشناسی ارشد ناپیوسته : دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه آزاد می توانند در ۴ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

وام شهریه دکتری حرفه ای : دانشجویان دکتری حرفه ای دانشگاه آزاد می توانند در ۸ ترم هر ترم مبلغ ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال (یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان) وام شهریه بگیرند.

وام شهریه دکتری تخصصی ناپیوسته : دانشجویان دکتری غیرانتفاعی نیز در ۸ نوبت مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال (۲ میلیون و پانصد هزار تومان) وام شهریه دریافت کنند. براساس این گزارش، مبلغ وام شهریه دانشجویان مقطع کارشناسی و کاردانی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دانشجویان دیگر ۲۰۰ هزارتومان بیشتر است.

شرایط و ضوابط دریافت وام شهریه دوره های شبانه ارشد و دکتری

ذوالفقار یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز پیش از این گفته بود: به دانشجویان مقطع دکتری شبانه به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد شبانه مبلغ یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تحت عنوان وام شهریه پرداخت می شود. در مجموع جدول وام شهریه دانشجویان شهریه پرداز کشور در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ به شرح زیراست :

نام وامضوابط پرداختمبلغ مصوب سال تحصیلی ۹۶-۹۵(ترمی) به ریالشهریه (هر ترم به دانشجویان شهریه پرداز)کاردانی و کارشناسی۳۰۰۰۰۰۰کارشناسی ارشد ناپیوسته۱۱۵۰۰۰۰۰کارشناسی ارشد پیوسته۷۰۰۰۰۰۰دکتری حرفه ای۱۱۵۰۰۰۰۰دکتری تخصصی پیوسته۵۰۰۰۰۰۰دکتری تخصصی ناپیوسته۲۵۰۰۰۰۰۰شهریه غیرانتفاعی(هر ترم به دانشجویان شهریه پرداز)کاردانی و کارشناسی۳۰۰۰۰۰۰کارشناسی ارشد ناپیوسته۱۱۵۰۰۰۰۰دکتری تخصصی ناپیوسته۲۵۰۰۰۰۰۰شهریه دانشگاه آزادکاردانی و کارشناسی۵۰۰۰۰۰۰کارشناسی ارشد ناپیوسته۱۱۵۰۰۰۰۰دکتری حرفه ای۱۱۵۰۰۰۰۰دکتری تخصصی ناپیوسته۲۵۰۰۰۰۰۰

امکان پرداخت وام به تمام دانشجویان مقدور نیست

همه اینها در حالی است که طبق اعلام صندوق رفاه دانشجویان، با توجه به عدم تخصیص اعتبارات لازم به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم امکان پرداخت وام شهریه به تمام دانشجویان مقدور نیست و این وام با نظر معاون دانشجویی دانشگاه تعلق می‌گیرد.

کاهش سقف اعتبار وام شهریه در سال جاری

مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص آخرین وضعیت وام شهریه در سال جاری به مهر گفته بود: مشکلی که در وام شهریه دانشجویان وجود دارد مربوط به ردیفی است که در بودجه برای وام شهریه پیش بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: سال ۹۴ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان وام شهریه به دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور، شبانه و علمی کاربری پرداخت شد ولی مشکل این ردیف همچنان وجود دارد یعنی به شکل ردیف تملک و دارایی بوده و از ردیف های متفرقه وام و بودجه بوده که با مشکل تخصیص مواجه است.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: سال ۹۴ حدود ۴۰ درصد وام شهریه از سوی دولت تخصیص داده شد اما وامی که خودمان پرداخت کردیم ۲۰۰ میلیارد تومان بود.

وی ادامه داد: امسال نیز پیگیر اختصاص وام شهریه هستیم، گرچه امسال سقف وام شهریه به ۵۴ میلیارد تومان کاهش یافته است که قبلا ۱۰۰ میلیارد تومان بود.

فریبرز سجادی ، معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز گفت: بودجه مصوب وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و بهداشت ، برای سال ۹۳ ، ۱۰۰ میلیارد تومان بود که هیچ تخصیصی انجام نگرفت .

وی ادامه داد: بودجه مصوب وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و بهداشت ، برای سال ۹۴ نیز ۱۰۰ میلیارد تومان بود که از سهم وزارت علوم ، ۴۰ درصد از اعتبار مذکور یعنی ۳۷ میلیارد تومان اختصاص داده شد . سال ۹۵ نیز بودجه مصوب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و بهداشت ، ۵۵ میلیارد تومان بود که از سهم وزارت علوم، فقط ۱۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد.

نحوه بازپرداخت وام

بازپرداخت تمام وام های صندوق رفاه دانشجویان پس از تحصیل با اعمال تنفس نه ماهه صورت می گیرد. البته به استثنای وام ویژه دکتری که اخیرا برای رفاه حال دانشجویان قرار شد ۲سال بعد از فارغ التحصیلی پرداخت شود. همچنین دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد چهار ترم و دانشجویان کارشناسی و دکتری هشت ترم می توانند از وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم استفاده کنند.

شرایط ضامن برای دریافت وام

ضامن می تواند، کارمند رسمی یا پیمانی یا بازنشسته دارای کسر از حقوق باشد که توسط دانشجوی شهریه پرداز معرفی می شود.

دانشجویان پردیسهای خودگردان وام نمی گیرند

نکته حایز اهمیت دیگر این است که وام شهریه به دوره های پولی پردیسهای خودگران در هیچ مقطعی تعلق نمی گیرد.

منبع: فرهنگ نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farhangnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرهنگ نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۹۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران با اشاره به ظرفیت‌های این استان،گفت: همه تلاش واحدهای دانشگاهی و استان در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است.

  سید عبدالله میرغیاثی ۱۰ اردیبهشت در حاشیه اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ که به میزبانی چالوس برگزار شد با اشاره به اینکه حرکت دانشگاه آزاد مازندران بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد کشور است، اظهار کرد: این سند با اهتمام سازمان مرکزی و رویکرد ارزشمند ریاست دانشگاه آزاد کشور تدوین شده است.

وی افزود: به عنوان یک سند بالادستی همه ما مسئول هستیم تا همه تحولات و رویکردهای تعالی دانشگاه آزاد استان مازندران را طبق این سند پیش ببریم.

وی با بیان اینکه مازندران یک استان حاصلخیز و با ظرفیت بسیار بالا است،تصریح کرد: با توجه به ظرفیت ۱۳ واحد دانشگاهی و یک مرکز در محمودآباد درصدد شناسایی ظرفیت‌ها و منابع واحدهای مختلف دانشگاه آزاد هستیم تا بتوانیم برای درآمدزایی غیر شهریه‌ای اقدام کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: اولین گامی که در استان مازندران و در راستای سند تحول برداشتیم سعی شد در اواخر سال ۱۴۰۲ تمامی واحدهای دانشگاهی را برای یک بار به عنوان هیأت رئیسه داشته باشیم همچنین با رؤسای واحدهای دانشگاهی و کارشناسان حوزه‌های مربوطه نشستی در راستای شناسایی ظرفیت‌ها برگزار شد.

میرغیاثی یادآور شد: بر اساس ظرفیت هر یک از واحدهای دانشگاهی برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا بتوان وضعیت معیشتی و اقتصادی کارکنان و هیأت علمی دانشگاه آزاد استان مازندران به درجه مطلوب و مقبول برسد.

وی گفت: اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به منظور تشکیل جلسات گروه‌های مختلف آموزشی مانند گروه هنر و رسانه، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی برگزار شد.

این مسئول تاکید کرد: رئیس دانشگاه آزاد کشور این اجلاسیه را با مدیران گروه‌های کشوری علوم اجتماعی برگزار کرد تا در زمینه مباحث تخصصی و آسیب شناسی در رشته‌های مختلف بحث و تبادل نظر صورت بگیرد تا با ایجاد ساز و کارهای مناسب، کسری و کمبود دانشجو در دانشگاه را جبران کنیم.

میرغیاثی ادامه داد: اقبال کم دانشجویان و خانواده‌ها به دانش‌های علوم اجتماعی جای نگرانی دارد زیرا در جامعه‌ای که علوم انسانی رشد نکند و مبانی دانش انسانی مورد خدشه وارد شود، می‍‌تواند بر روی دیگر رشته‌ها هم تأثیرگذار باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌